A tanulók az országos középiskolai tanulmányi versenyen elért eredményük alapján, az érettségi vizsgájuk évében hatályos jogszabályi előírások szerint kaphatnak az adott vizsgatárgyból érettségi mentességet és minősítést.
Az érettségi vizsga vizsgaszabályzatáról szóló 100/1997. Korm. rendelet 41. § (5) bekezdése értelmében, ha a vizsgázó az országos középiskolai tanulmányi versenyen a döntőben vett részt, akkor az adott vizsgatárgyból teljesítette az érettségi vizsga vizsgakövetelményeit. Az országos tanulmányi verseny kiírása határozza meg azt, hogy a tanulmányi verseny döntőjében részt vevő versenyzők közül hány tanuló kaphat emelt szintű, és hány tanuló középszintű minősítést. Az országos középiskolai tanulmányi versenyek idei versenykiírása értelmében az 1 - 15. helyezettek emelt szintű jeles osztályzatot és 100 %-os minősítést, a további helyezettek középszintű jeles osztályzatot és 100 %-os minősítést kapnak.
Szakirányú továbbtanulás esetén a felvételi eljárásban az 1-15. helyezetteknek maximális (24) többletpont jár.

Jelenleg Online

Oldalainkat 64 vendég és 0 tag böngészi

Utolsó fórum hozzászólások

Dokumentumok

dokumentumokDokumentumaink segítséget nyújtanak, ha szükséged van rá a munkád során. Vedd figyelembe, te is segíthetsz másoknak, ha publikálsz itt cikkeket!

Témakörök

temakorokA honlap megpróbálja összegyűjteni a fejlesztéshez, gyógypedagógiai és logopédiai munkához szükséges anyagokat. Tegyél te is azért, hogy minél több anyagot találjanak itt az érdeklődők.

Segítségnyújtás

segitsegHa kérdése van, a fórumban megkérdezheti és a megfelelő szakember megpróbál segíteni Önnek!

Fórum

forumfórum az a hely, ahol meg lehet beszélni a problémákat. Mindenkit várunk oda, akinek kérdése van vagy segítséget szeretne nyújtani másoknak.