Észrevetted már, hogy a legkisebbek nem mindig a szemedbe néznek, hanem inkább a fejed fölé? Érzékelik az energiamezőt, ami körbeveszi az embert. Szeretnéd Te is látni? És tudni, melyik szín mit jelent?

Érdekes lenne, ha a kisbabák mesélni tudnának erről (is)... De mire megtanulnak beszélni, általában elvesztik ezt a képességüket, vagy nem is gondolják, hogy ez olyan említésre méltó lenne.


Panna megnevezte a színeket

Nem volt még két éves, de remekül beszélt, a színeket is ismerte. Egy utazás alkalmával barátnőmet lepirosszilvikézte, és maradt is ennél a kifejezésnél. Persze nem értettük. Amikor engem, az anyját lekékezett, kezdtünk gyanakodni. Végignéztük Szilvi ruhatárát, nem volt benne egyetlen piros ruhanemű  sem, úgyhogy nem erre emlékezett. Én meg nem is nagyon hordok kéket, egyszerűen nem szeretem! Jónéhány nap múlva értettük meg, valószínűleg az auránkat látta.

Minden gyermek látja, a legtöbbjüket viszont sikeresen leneveljük erről. Amikor a kicsi rajzol, és a mamát pirossal, a papát meg sárgával jeleníti meg, gyakran rászólnak: nem is ilyen színűek az emberek! Sokszor a kisgyermekeket mi magunk gátoljuk tudásuk, érzékelésük kommunikálásában és fejlődésében.

Mit jelentenek az aura színei?

Vörös
A vörös az energia színe. Ha a sötétvörös van túlsúlyban, s az egyén szeret is vörös ruházatot viselni, akkor az illető egyfajta ideges, nyugtalan állapotban van, mely még személyiségének fejlődésére is veszélyes lehet. A bíborvörös erős 'én'-t jelent. Jelenthet önzőséget, lobbanékonyságot, de bátorságra, vakmerőségre is utalhat.

Sötétrózsaszín
A vörös és a kék egyfajta keveréke - egy nyugodtabb, kontrollált személyiséget fed. A gyöngyházfényű, szivárványszínekben játszó rózsaszín gyakran a szerelmes emberek auraszínét jellemzi – nem véletlenül mondják, hogy rózsaszínben látják a világot. 

Narancssárga
A Napnak a színe, energiát jelent. A narancssárga színű aura hordozói sokkal kreatívabbak, mint vörösszínű társaik. Az aranyba hajló narancssárga szín életerős személyt mutat, aki jó önkontrollal rendelkezik. Olyan valakit, aki elvégzi kitűzött feladatait. A szín árnyalatának erőssége is fontos. Például egy sötétbe hajló narancssárga olyan személyt sejtet, aki abban az időben hajlamos a lustálkodásra.

Sárga
Az értelem színe. Azok, akik szeretik ezt a színt, mély gondolatokkal rendelkező emberek. Minél jobb intellektussal rendelkeznek, ez a szín annál erősebb az aurájukban. Nemcsak gondolkodók, tanítók is egyben.  Jó egészségi állapot‚ kiegyensúlyozottság jellemzi őket. Kedvesek, barátságosak, szeretnek kirándulni, ezenkívül a társaságot is kedvelik.

Ursula Ruberts szerint a halványsárga szín megjelenése az aurában a fej körül azt mutatja, hogy egy gyerek értelmi fejlődése megindult. Ez a jelenség nagyjából hétéves korban játszódik le, habár a korán érő gyermekeknél természetesen korábban is megtörténhet.

Aranysárga
Öröm, szabadság, kötődés nélküliség.
A sárgával sugárzó emberek tele vannak belső örömmel, nagyon nagylelkűek és nem kötődnek semmihez. Az aranysárga fényudvar a fej körül magas spirituális fejlettséget jelent. (Buddhánál és Krisztusnál a fényudvar egészen a karjukig terjedt.) 

Zöld
Nyugalmas, mérséklő energia, természetgyógyászati képességet is jelent. Az emberek, akiknél a zöld erős pont az aurában, sokszor már a jelenlétükkel is gyógyítanak. Egy zöldszínű, erős aurájú ember jelenlétében lenni nagyon békés és nyugalmas érzés. Ha valaki általában nem szeret zöld ruhát viselni, mégis egyszerre elkezd ilyeneket használni, akkor ez abbéli törekvésének a jele, hogy szeretne egészségi állapotán javítani. A citromszerű zöld némi álnokságra való hajlamot jelez. A zöld színhez társulhat féltékenységi érzés is: amikor egy alapvetően sárga színű aurát zöld szín ölel körül. Ekkor két alapszíne van az aurának, mindkettő dominanciára törekedve.

Kék
A szellemi ihletettség színe. Betegség idején, kimerült állapotban, az igény megnövekszik e szín iránt. Azok, akiknek kedvenc színük a sötétkék, nyugodt és rendezett környezetre vágynak. Rendszerint a másokon való segítésnek a belső szükségszerűsége tölti el őket. Az egyetlen halvány negatív vonása ennek a színnek az, hogy az adott személy hajlamos elkedvetlenedni, s szeszélyesnek lenni. A halványkék némi éretlenséget tükröz, próbálkozó típus. A segítőkészséget is jelentheti. Ha valakiben olyan gondolatok támadnak például, hogy szükségét érzi a másokon való segítésnek és ezt ki is mutatja, akkor az aurájában kék sugárkitörések lesznek megfigyelhetők.

A türkiz
Lendületes és nagyon energikus személyiségre utal, aki képes az énjének kivetítésére és hatással van másokra. Az olyan emberek, akiknél a türkiz erős pont az aurában képesek egyidejűleg több dolgot is csinálni és jó szervezők.

Ibolya
Az ilyen színű aurával rendelkező személy olyasvalaki, akit nem von uralma alá az anyagi világ, sokkal inkább szellemi, spirituális. Az igazság után kutatók színe. Érzékenységre vall, szoros összhangot jelent az energiával való telítettség és a kutatási igény között, s egyfajta vonzódást érez a mélyen lelki, spirituális, akár mágikus dolgok iránt.

Barna
Bizonytalanságérzést jelez. A tétlenség, a vezetőképesség hiánya jellemzi a szín hordozóit. Igen gyakran figyelhető meg a lusta emberek aurájában. Gyakran jelenti az érzelmek elfojtását, ha valaki a barna színhez ragaszkodik környezetében. A barna domináló szín igényt jelent nagyobb belső biztonságra, a másokhoz való tartozásra. Ez az elsődleges színe a Földnek, s utal arra is, hogy vágyódunk egy alapjaiban biztonságos otthonhoz és biztonsághoz, egy helyhez, ahová tartozni szeretnénk.

Szürke
A szín rossz egészségi állapotot, az életenergia hiányát tükrözi. Az ilyen emberek kerülik a dolgokba való beavatkozást, igyekeznek mindentől távol maradni.

Gyakran jelent ez a szín egyfajta nyilvánvaló önbecsapást. Ha megfigyeljük a divat diktálását, akkor azt tapasztalhatjuk, hogy a szürke olyan esetekben a menő, amikor egy társadalom nyilvánvaló próbatételeken megy át. Mindezek ellenére gyakran merül fel az igény, hogy az egyhangúságot vörös sugarakkal közömbösítsék.

 

Fekete - Gyakran láthatók üres területek az aurában - összhangban a fiziológiai működéssel: ahol fekete foltok vannak, azok a szervek figyelmet érdemelnek. Ha egy személy vonzódik a fekete színhez, sokkal több minden levezethető a szín használójának személyiségéről, egyéniségéről. A fekete a halál fizikai színe. A Luscher-féle színteszt azt mondja, hogy az a személy, aki a feketét választja kedvenc "színének", az kiegyensúlyozott viselkedést mutat, bár szélsőséges természetű. Olyan személy, aki igyekszik mindent megtagadni. 

Fehér - Ez az eredménye a színek tökéletes kombinációjának. Az egyesítés tiszta fényt eredményez.  Egy olyan állapotra utal, melyre valamennyien törekszünk. Ezek az emberek „megvilágosodottak“, minden körülmények között mások boldogságának szolgálatába álltak, lemondtak saját vágyaikról, soha nem egoisták.

Az első gyakorlat
Félhomályos szobában, fehér háttérnél nyújtsd előre karjaidat és tartsd ujjaidat kb. fél méterre szemeidtől. Egymás felé nézzenek az ujjaid, bambulj a két kezed közé, a szétterpesztett ujjaid közötti teret figyeld. Kis gyakorlással látni fogod a fényfonálkákat az ujjak között.

Forrás: nana.hu


Jelenleg Online

Oldalainkat 85 vendég és 0 tag böngészi

Utolsó fórum hozzászólások

Dokumentumok

dokumentumokDokumentumaink segítséget nyújtanak, ha szükséged van rá a munkád során. Vedd figyelembe, te is segíthetsz másoknak, ha publikálsz itt cikkeket!

Témakörök

temakorokA honlap megpróbálja összegyűjteni a fejlesztéshez, gyógypedagógiai és logopédiai munkához szükséges anyagokat. Tegyél te is azért, hogy minél több anyagot találjanak itt az érdeklődők.

Segítségnyújtás

segitsegHa kérdése van, a fórumban megkérdezheti és a megfelelő szakember megpróbál segíteni Önnek!

Fórum

forumfórum az a hely, ahol meg lehet beszélni a problémákat. Mindenkit várunk oda, akinek kérdése van vagy segítséget szeretne nyújtani másoknak.