Az Országgyűlés december 20-án elfogadta az új köznevelési törvényt. A jogszabály értelmében minden, eddig önkormányzat által működtetett iskola állami fenntartású lesz, a települési önkormányzatok egyedi megállapodás alapján működtetésre átvehetik azokat. Az új köznevelési törvény hároméves kortól teszi kötelezővé az óvodába járást, a tankötelezettség korhatárát 18 évről 16 évre csökkenti. Választható oktatási forma lesz az egész napos iskola. Az iskoláknak sokoldalúan és tárgyilagosan kell közvetíteni az ismereteket. Lehetővé kell tenni, hogy a gyerekek az egyház által szervezett vallásoktatásban részt vehessenek. A nappali rendszerű iskolákban a mindennapos testnevelést heti öt testnevelés órában határozták meg.

A szülő kérésére egy alkalommal az iskola igazgatója engedélyezheti az adott évfolyam megismétlését. Az érdemjegyek és a gyermekek tudásának értékelése nem változik. Az iskolákban a pedagógusok a heti munkaidő nyolcvan százalékát az intézményvezető által meghatározott feladatok ellátásával kötelesek eltölteni, a fennmaradó munkaidő felhasználását maguk határozhatják meg.

A törvény teljes terjedelmében elolvasható a következő linken: 2011. évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről


Jelenleg Online

Oldalainkat 72 vendég és 0 tag böngészi

Utolsó fórum hozzászólások

Dokumentumok

dokumentumokDokumentumaink segítséget nyújtanak, ha szükséged van rá a munkád során. Vedd figyelembe, te is segíthetsz másoknak, ha publikálsz itt cikkeket!

Témakörök

temakorokA honlap megpróbálja összegyűjteni a fejlesztéshez, gyógypedagógiai és logopédiai munkához szükséges anyagokat. Tegyél te is azért, hogy minél több anyagot találjanak itt az érdeklődők.

Segítségnyújtás

segitsegHa kérdése van, a fórumban megkérdezheti és a megfelelő szakember megpróbál segíteni Önnek!

Fórum

forumfórum az a hely, ahol meg lehet beszélni a problémákat. Mindenkit várunk oda, akinek kérdése van vagy segítséget szeretne nyújtani másoknak.