2020. augusztus 25-én jelent meg az Ultimaker Cura legújabb 4.7 verziója, amely sok újdonságot hozott az előző verzióhoz képest.

A legelső szembetűnő a program indításánál fogad bennünket, hiszen innentől kezdve egy úgynevezett felhőszolgáltatást kapunk, ha regisztrálunk az oldalra.

Milyen újdonságokat tartogat még nekünk ez a verzió?

A munkafolyamat javítása
A felhőszolgáltatáshoz hozzátudjuk adni a nyomtatónkat. Több nyomtatót is hozzáadhatunk adni és bejelentkezve a Cura-ba ezek kiválaszthatóak lesznek a jövőben. Nem szükséges bejelentkezni a fiókban, ezért a későbbiek folyamán a felhő szolgáltatzásunkhoz is hozzátudjuk adni, amelyet leszinkronizálhatunk. A nyomtatók telepítéséhez nincs szükség újraindításra.

Továbbfejlesztett keresés

Egy úgynervezett kulcsszavas keresés is helyett kapot az új verzióban, amely nagymértékben segíti munkánkat.

Modell hiba észlelés.
Az egyik talán legjobb újdonsága ennek a verziónak. Ha olyan modellt töltünk fel, amely nem sokrétű vagy hibát tartalmaz, a Cura felugró figyelmeztetést küld. Visszatérhetünk a CAD-szoftverhez, hogy kijavítsuk, és megpróbáljuk újra szeletelni a Cura-ban, így időt spórolhatunk meg és nem okoz meglepetést nyomtatás során.

Teljesítményjavítás több 3D-s modellel. 

A korábbi verziókban sok tárgy miatt az Ultimaker Cura teljesítménye és reakciója lassú lehetett. Néhány kódoptimalizálást végeztek az ilyen esetek reakcióképességének növelése érdekében. 

 

Magyarítása

Hasonlóan az előző verzióhoz, itt is úgy kell eljárni. Részletesen itt olvasható.

 

 


Dokumentumok

dokumentumokDokumentumaink segítséget nyújtanak, ha szükséged van rá a munkád során. Vedd figyelembe, te is segíthetsz másoknak, ha publikálsz itt cikkeket!

Témakörök

temakorokA honlap megpróbálja összegyűjteni a fejlesztéshez, gyógypedagógiai és logopédiai munkához szükséges anyagokat. Tegyél te is azért, hogy minél több anyagot találjanak itt az érdeklődők.

Segítségnyújtás

segitsegHa kérdése van, a fórumban megkérdezheti és a megfelelő szakember megpróbál segíteni Önnek!

Fórum

forumfórum az a hely, ahol meg lehet beszélni a problémákat. Mindenkit várunk oda, akinek kérdése van vagy segítséget szeretne nyújtani másoknak.