A lányom mostanában rákapott a Kockásfülű nyúl meséjére. Az egyik részben azért siet Kistöfi segítségére a nyuszi, mert elrontják a kisfiú távirányítós autóját. S mit talál ki helyette? Legyen autó a kartondobozból!

Ez talán a leguniverzálisabb játék. Bármi készülhet belőle, csak a fantáziánk, illetve gyermekünk fantáziája szab határt! Nem utolsó szempont az sem, hogy olcsó, és minden háztartásban van belőle egy pár, vagy ha mégsem, könnyen beszerezhető. Ebben a cikkünkben adunk egy pár ötletet, mi minden készülhet kartondobozból.

1. Kisebbeknek egyszerű játék lehet, amikor még szeretnek pakolni, dugdosni: egy kisebb doboz is megteszi (mondjuk cipősdoboz nagyságú), dugdoshat, dobálhat bele papírgalacsinokat, kisebb játékokat. Ő még ezt is nagyon élvezi!

2. Készülhet dobozokból alagút. Gyűjtsünk pár közel azonos méretű kartondobozt, nyissuk egymásba őket, és rögzítsük ragasztószalaggal. A gyerekek díszíthetik, rajzolhatnak, festhetnek rá, lyukakat vághatnak bele. Jó kukucs-játék, lehet versenyezni, ki kúszik át rajta gyorsabban, beszélhetünk arról, milyen érzés benne feküdni.

3. Nagyobb dobozból (mint például a hűtőszekrény doboza) készíthetünk várat. A doboz oldalába vághatunk lőréseket, lenyitható hidat. A játék kiegészítéseként alufóliás pajzsok, kardok, papírgalacsin ágyúgolyók is készülhetnek, a hercegnő pedig ne felejtse el felvenni a fátylát!

4. Repül a..., repül a... doboz! A doboz tetejét kivágjuk, két oldalán V alakú rést vágunk, ezeket felhajtjuk (meg is van a gép szárnya), a hátuljára pedig az aljából elkészíthetjük a gép farkát. A turbinák készülhetnek wc papír gurigából. Beszállás!

5. Különböző méretű dobozokat egymás után állíthatunk, ebből lesz a legnagyszerűbb vonat! Készítsünk a mozdonynak kéményt, a masinisztának fülkét, körlapokból készülhetnek a kerekek. Rögzítsük a dobozokat ragasztószalaggal. A dekoráció kivitelezése természetesen a gyerekek feladata!

6. Benne leszek a tévében! A doboz egyik oldalán kivágjuk a képernyő helyét, s máris látható a bemondó. Alulra kerülhetnek gombok parafadugóból, kupakokból. A postaládánkba dobált prospektusok valamelyikében pedig biztos találunk egy távirányítóról készült képet, amelyet felragaszthatunk egy darab kartonra, s máris megoldottuk a csatornaváltást.


Dokumentumok

dokumentumokDokumentumaink segítséget nyújtanak, ha szükséged van rá a munkád során. Vedd figyelembe, te is segíthetsz másoknak, ha publikálsz itt cikkeket!

Témakörök

temakorokA honlap megpróbálja összegyűjteni a fejlesztéshez, gyógypedagógiai és logopédiai munkához szükséges anyagokat. Tegyél te is azért, hogy minél több anyagot találjanak itt az érdeklődők.

Segítségnyújtás

segitsegHa kérdése van, a fórumban megkérdezheti és a megfelelő szakember megpróbál segíteni Önnek!

Fórum

forumfórum az a hely, ahol meg lehet beszélni a problémákat. Mindenkit várunk oda, akinek kérdése van vagy segítséget szeretne nyújtani másoknak.