Gyakran érzi Ön is úgy, hogy gyermeke csak ül a könyve felett, és nem tanul elég hatékonyan?

Sok szülőnek okoz problémát, hogy miként vegye rá gyermekét arra, hogy ne töltsön el feleslegesen órákat a házi feladat megoldásával, hanem inkább keveset, de hatékonyan tanuljon.

Olvastam egy könyvet, aminek ugyan a címe - Hatékony tanulás kineziológiával - elég tudományos, mégis közérthető módon ad gyakorlati tanácsot azoknak a szülőknek, akik úgy érzik, hogy gyermekük tanulási módszerei nem elég hatékonyak. Ebben a könyvben nagyon jó gyakorlatok vannak arra, hogy miként vegyük rá a gyereket arra, hogy kevesebbet kelljen tanulnia, de azt tartalmasan.

Tudjuk, egy gyerek akkor tanul könnyen, ha sokat szaladgál a jó levegőn, nem egész nap egy levegőtlen szobában üldögél, hanem mozog, és aktívan játszik. Ennek ellenére a karlsruhei egyetem elemzéséből kiderül, hogy egy általános iskolás gyerek átlagosan 9 órát tölt fekve, 9 órát ülve, 5 órát állva, és mindössze 1 órát testmozgással, amiből csupán 15-30 perc intenzív.

A könyv kilenc fejezetéből kiemelnék egyet, ami már önmagában is annyira érdekes, hogy szerintem minden szülőnek minden nap el kéne olvasnia. A mozgás öröme című fejezetben ugyanis 16 féle mozgáskombináció szerepel, amit ha csak 5 percig gyakoroltatunk a gyermekünkkel, már akkor is komoly eredményeket lehet elérni. (Érdemes a szülőnek is végigtornázni azt az öt percet, feltéve, ha szeretne energiát tankolni, könnyebben emlékezni, gyorsabban gondolkodni, feladatokat megoldani és befejezni, hosszabb időn keresztül figyelni).

Egyetlen baj van ezzel a könyvvel, ami miatt nem hoz minden olvasójának kimagasló eredményeket: nem tornázik helyettünk, és gyermekünk helyett sem. Viszont a kezünkbe ad egy remek eszközt, amivel vagy élünk, vagy nem. Mi döntünk: megmutatjuk gyermekünknek a feladatokat, amit együtt gyakorlunk, miközben jókat nevetünk, vagy felrakjuk a polcra, és tovább panaszkodunk, hogy nem tanul elég jól a gyerek.

Kérem, lapozzon bele a könyvbe, győződjön meg Ön is arról, hogy mennyire hasznosak a könyvben foglalt gyakorlatok.

Beleolvasok a könyvbe

Ugyanebben a sorozatban jelent meg egy másik kötet, ami kitűnően kiegészíti az előző könyvben foglaltakat. A "Felnövekedni újra - Hogyan válhatunk jó szüleivé gyermekeinknek" című könyv sokat segíthet Önnek is.

Az egyik legnagyobb gond a gyerekneveléssel, hogy csak évek múlva derül ki, ha a szülő egyik elmélete hibás volt. Szigorú legyek, vagy engedékeny? Mikor mivel teszek jót a gyerekemnek?

Biztosan Ön is el szokott gondolkodni azon, hogy miért van az, hogy néha túl engedékeny a gyerekével, esetenként pedig szigorú. A velünk hozott nevelési módszerek, amiket a szüleinktől kaptunk, nagymértékben befolyásolják a gyerekneveléssel kapcsolatos nézeteinket.

Találtam egy könyvet, amit a kórházakban már a csecsemőosztályon oda kellene adni minden anyuka kezébe, hogy ne maradjon le semmiről, amikor elkezdi nevelgetni a Babáját.

Ez a könyv remek tanácsokat ad arra, hogy hogyan irányítsa úgy gyermekét, hogy tinédzserként vagy felnőtt korában önálló döntéseket tudjon hozni. A legtöbb fejezetben van egy táblázat, ahol egy praktikus szerkezetbe foglalva ábrázolják, hogy milyen problémák merülhetnek fel a különböző korú gyerekeknél, hogyan próbálgatja a saját korlátait túllépni, miként szeretné növelni a beleszólását a családi kérdésekben, hogy szeretne önálló döntéseket hozni, milyen módon próbálja tudatni Önnel, ha segítségre szorul. Külön fejezet foglalkozik azzal, hogy a mai kultúra a túlzott engedékenységre ösztönöz, és a helyes nevelés lassan az ellenkultúrába kerül át. Itt is található egy nagyon jó táblázat, ahol a gyerekek életkora alapján (születéstől másfél évesig, másfél és három éves korig, 3 és 6 éves kor között, 6-12 éves korig, 13-19 éves kor között) milyen problémák merülhetnek fel, erre milyen sémákkal válaszol az, aki túlzottan engedékeny, és ez hova vezet, milyen döntést hoz ez alapján a gyerek. Találhat példát arra is, hogy ha segítő neveléssel közeledik a Gyerek problémájához, akkor milyen reakcióval érdemes megoldani egy-egy nehézséget közösen.

Ez a könyv nagyon jó segítség a szülőknek, hogy lássák a spontán reakciók hosszú távon kifejtett hatásait.

Felcsapom egy fejezetnél (10. fejezet: A fegyelem leckéi), és csak átfutom a címsorokat

Mit tanít meg a mi családunk a szabályokról?

Mit tanulhatunk családunkban az eredményes szabálykövetésről?

Mit tanít a család a szabályszegésről?

A logikus következmények körüli zűrzavar.

Mit tanít a család a megoldásra való összpontosításról?

Mi legyen az olyan problémákkal, amelyekre nincs megoldás?

És a büntetés?

Nézzünk a nemkívánatos viselkedés mögé!

Ha csak ezt az egy fejezetet írták volna le 280 oldalon keresztül, én akkor is szántam volna időt arra, hogy elolvassam!

Tudom, hogy Ön is állandó időhiányban szenved, de gyakorló szülőként mondom, hogy ez egy nagyon jó könyv, amit Önnek is el kell olvasnia!

Ha Ön logikailag szereti megközelíteni a neveléssel kapcsolatos kérdéseket, akkor nagy segítségére lesznek a struktúrák és a táblázatok, amelyekben a szerző gyakorlati példákat mutat be egy-egy probléma felmerülése kapcsán a lehetséges megoldásokra, és ezek hosszú távú következményeire, arra, hogy gyermeke milyen módon fogja kezelni a nehézségeket, amikor felnő, és egyedül kell majd döntéseket hoznia.

A könyv objektíven bemutatja Önnek, hogy milyen érzelmi viharok kavarognak a gyerek fejében, amikor lereagál egy problémát. Sokat tanulhat a leírtakból, mert kívül tud helyezkedni a családi légkörön, és objektív nézőpontból szemlélheti családja életét

Pillantson bele ebbe a könyvbe is. Biztos vagyok benne, hogy kedvet kap az olvasáshoz.

Beleolvasok a könyvbe

Én azt javaslom Önnek, hogy segítsen gyermekének, és olvassa el ezt a két könyvet.

 

A két kötetből álló könyvcsomag ára:

5.340 Ft

 

A Varázsbetű olvasói számára a kiadó elengedte a 840 Ft szállítási díjat! Sajnos ezt a kedvezményt csak egy hétig, 2008. február 12-ig tudják biztosítani.

Ráadásul sikerült egy kis ajándékot szereznem Önnek, mint a Varázsbetű Hírlevél olvasójának.
Az első 100 megrendelő ajándékba kapja a Szögletes tojás - Meghökkentő kérdések, érdekes válaszok című könyvet, melynek értéke 1.260 Ft.
Ez a könyv 8-16 éves gyermekek számára nyújt érdekes olvasmányt.

Velem szinte naponta előfordul, hogy Soma fiam olyat kérdez, amin teljesen megdöbbenek. Mindig elcsodálkozom ilyenkor már azon is, hogy a kérdés hogyan jut eszébe. Ha állt már Ön is széttárt kézzel gyermeke előtt, akkor tudja, miről beszélek. Ez a könyv olyan érdekes kérdéseket vet fel, mint ezek:
 

  • Isznak-e vizet a halak?
  • Ki pumpál levegőt a paprikába?
  • Miért van az embernek két orrlyuka?
  • Hogyan kezelték a fogfájást, amikor még nem volt fogorvos?
  • A zöld mindenki számára zöld?

És természetesen meg is válaszolja ezeket a kérdéseket, ezzel kiváló beszédtémát adva az esti beszélgetésekhez. Fiammal, Somával sokszor beszélgettünk ennek a könyvnek a témái kapcsán, és azt hiszem, jó kapcsolatunkhoz ez is hozzájárul.

Mivel az ajándékkönyvek csak korlátozott darabszámban állnak rendelkezésre, kérem, hogy ne várjon tovább, hanem kérje a könyveket most. A megrendeléshez kattintson ide:

Kérem a könyvcsomagot!

Gyakorló szülőként valószínűleg Ön is egyetért velem: segítenünk kell gyermekeinket abban, hogy tehetségüket, képességeiket kibontakoztathassák, mert csak így lehet belőlük egészséges, boldog felnőtt. Ez a két, illetve három könyv ezt teszi lehetővé Önnek.

Még egyszer az oldal, ahol kérheti a könyveket:

Kérem a könyvcsomagot!

 

 Üdvözlettel:

Kazal Kolos

 

A kiadó ismertetője a két könyvről

Tanulási-, koncentrációs problémák, olvasási-, számolási-, helyesírási nehézségek, agresszió, hiperaktivitás, beilleszkedési gondok, félelem a kudarctól, konfliktus a tanárokkal, szorongás

Ezek vagy hasonló problémák egyre több gyereket érintenek. A kineziológia egyszerű módszere segítséget nyújthat ezekre a problémákra. A módszer, az alkalmazása, a gyakorlatok és sok hasznos dolog található meg a könyvben. A könyv célja, hogy egy egyszerű eszközzel a kineziológia módszerével segítséget nyújthassunk ezekre a problémákra; melynek segítségével a gyermekek önbizalom, magabiztosság, figyelem, motiváció, testi koordináció, ügyesség és sok más dolog vonatkozásában megerősödjön, szívesebben tanuljon és járjon iskolába.

Helga Baureis - Claudia Wagenmann: Hatékony tanulás kineziológiával Hogyan fejlesszük gyermekünk képességeit

Mi a kineziológia? A 60-as évek elején dr. George Goodheart amerikai csontkovács rakta le a kineziológia alapjait. Szó szerinti jelentése: "mozgástudomány". Az egyén lelki és élettani folyamatai befolyásolják az izmok funkcionális állapotát. Stresszhelyzetben izmaink feszültségi állapota megváltozik. Az energiablokkok azonosítására egy eszközök nélkül végezhető tesztelése eljárás az izomteszt alkalmazható. A kineziológia alapmódszerét (Touch for Health) és az ebből létrejött különféle ágait orvosok, pedagógusok, pszichológusok, pszichoterapeuták és természet-gyógyászok egyesített tapasztalataik révén jött létre. Könyvünkben a Brain GymŽ alapuló pedagógiai kineziológiára fektetjük a hangsúlyt. A könyvben tanuláskönnyítő gyakorlatok találhatóak, ábrákkal, a gyakorlat pontos leírásával, és ami a legfontosabb minden gyakorlatnál van egy felsorolás, hogy milyen hatása van (könnyebben olvasni, kitartónak lenni, helyesen írni, folyékonyan beszélni, stb.) Az olvasó megismerheti a tanulási blokkok legkülönfélébb okait és az ezekre szolgáló megoldásokat, tanácsokat; megismerheti a stressz hatását a mindennapokra és a tanulási képességekre, a stresszoldásra milyen lehetőségek vannak, megismerheti a tanulási stílusokat, a besorolás módszerét (a fekvő nyolcas módszert).

Ára: 1.680 Ft

 

Kérem a könyvcsomagot!


Clarke - Dawson: Felnövekedni újra Hogyan válhatunk jó szüleivé gyermekeinknek

Igaz-e, hogy attól függ egy ember felnőttkori boldogulása, sikere, egészsége, hogy mit mondtak neki a szülei mikor lehorzsolt térddel ment haza az óvodából? Szülőként úgy tervezzük, mindent megadunk majd gyermekünknek, amiben mi magunk hiányt szenvedtünk, amikor felnőttünk. Szeretnénk, hogy szeretetben és örömben legyen részük, hogy sikeresek és boldogok legyenek. Úgy akarjuk ezt véghezvinni, hogy átvesszük a kapott nevelésünk azon részeit, amelyek a segítségünkre voltak annak idején, a többi részt pedig tökéletesítjük. Ez a könyv azoknak felnőtteknek is szól, akik nem akarják továbbadni a gyermeküknek azt a nevelést, amelyben ők részesültek. Mert elsősorban a család az a hely, ahol a gyermek megtanulja, hogyan kell felnőttnek lenni. Hisszük, hogy a felnőttek képesek bármely életkorban fejlődni, hogy minden nap új lehetőség arra, hogy örömöt találjunk a létezésünkben, és arra, hogy megünnepeljük azt, amit jól csinálunk. És arra is, hogy nekilássunk a változtatásnak életünk azon részén, ahol szeretnénk jobban csinálni a dolgokat. A szerzők többek között az Erik Berne (az Emberi játszmák és más nagysikerű könyvek szerzője) által kidolgozott tranzakcióanalízis elméletének továbbfejlesztését, gyakorlati használatának kidolgozását használták fel a könyv a megírásához. A könyv által érintett témák a szeretet, gondoskodás, fegyelem, szülők közötti egyetértés, engedékenység, problémamegoldás, szülés előtti és alatti tapasztalat, különböző életkorok fejlődési stádiumai, örökbefogadás. Ezen témákat a különböző élethelyzetekből vett példákon keresztül vázolják a szerzők. Az egyes példákat táblázatokba is rendezték a szerzők. Ez lehetővé teszi, hogy az Olvasó átvizsgálja a táblázatot, és kiemelje a számára legérdekesebb témát. Sok példánál szerepel az életkor, így minden példát kétféleképpen is fel lehet használni. Ha van az Olvasónak olyan korú gyermeke, akkor az adott gondolatokat segítségül hívhatja az általa alkalmazott nevelési módról való gondolkodáshoz, de felhasználhatja ezeket saját útjának végiggondolásában is.


 

Ára: 3.360 Ft

 

Kérem a könyvcsomagot!


Dokumentumok

dokumentumokDokumentumaink segítséget nyújtanak, ha szükséged van rá a munkád során. Vedd figyelembe, te is segíthetsz másoknak, ha publikálsz itt cikkeket!

Témakörök

temakorokA honlap megpróbálja összegyűjteni a fejlesztéshez, gyógypedagógiai és logopédiai munkához szükséges anyagokat. Tegyél te is azért, hogy minél több anyagot találjanak itt az érdeklődők.

Segítségnyújtás

segitsegHa kérdése van, a fórumban megkérdezheti és a megfelelő szakember megpróbál segíteni Önnek!

Fórum

forumfórum az a hely, ahol meg lehet beszélni a problémákat. Mindenkit várunk oda, akinek kérdése van vagy segítséget szeretne nyújtani másoknak.